El nou president del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, creu que el model actual de l’ens funciona, per la qual cosa s’ha de “preservar” i, en tot cas, “potenciar” en tots els aspectes, malgrat admetre que s’haurà d’ajustar a la realitat marcada per la crisi. Així ho ha indicat en una entrevista a Els matins (la primera que concedeix des de que ha assumit el càrrec) on ha remarcat que les polítiques d’austeritat que s’han d’aplicar, tot i que afectaran el funcionament de l’ens, “mai han de traspassar la línia vermella de mantenir el model”.

Qüestionat per Ariadna Oltra sobre els rumors d’una possible reducció de plantilla, Duart ha assenyalat que un ERO és una mesura “d’últim recurs”. Així, ha afegit que, “molt abans” de plantejar-se aquesta via, cal parlar amb els representants dels treballadors i veure com  s’ajusta l’actual situació en el nou marc laboral. Posteriorment, però, ha admès que “cap empresa del nostre país pot deixar de tenir-lo [l’ERO] com una possibilitat dins del seu procés de reducció de costos”, ha dit en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio.

Amb tot, el nou president de la Corporació ha aclarit que la reducció de plantilla només es plantejaria “hipotèticament” en cas que, per una banda, fos “imprescindible” continuar ajustant els recursos de l’ens, i per l’altra no s’arribés a un acord amb els treballadors.

Precisament, la propera setmana, Duart es reunirà amb els representants sindicals  de cara a negociar els nous convenis laborals, ja que la vigència dels actuals finalitza el 31 de desembre.

Nou contracte programa

Un altre dels reptes que té el nou consell de govern de la CCMA és tancar un nou contracte programa –el darrer va caducar el 2009– el qual ha de fixar el model de mitjans públics dels següents quatre anys i el seu finançament. Al respecte, Duart ha assegurat que ja s’ha creat una comissió per començar a treballar-hi, i que la  intenció és tenir enllestit en les properes setmanes un esborrany amb el que poder començar a consensuar-lo amb el Govern el més aviat possible.

A banda, Duart ha recordat que en els darrers quatre anys ha estat el responsable de l’àrea d’administració i economia dins del consell de govern de la Corporació, i que la primera decisió que ha pres des de que ha assumit el càrrec ha estat mantenir una política continuista respecte el que s’ha fet des del 2008, perquè “els resultats  són els que volíem en el seu moment i són els que pensem que s’han de continuar fent”.

Motor audiovisual

Preguntat a Els matins per com es pot mantenir el lideratge amb menys recursos, Brauli Duart ha respost que amb “l’experiència i el talent” de la gent de la casa. Més tard, a Catalunya Ràdio, ha assegurat que, de fet, el gran repte d’aquesta etapa és “mantenir l’alt nivell de qualitat” dels mitjans de la CCMA i “adaptar-lo a l’etapa d’austeritat” que viu tota la societat.

El nou president del consell de govern també ha subratllat que no hi ha voluntat de deixar de ser el motor de la indústria audiovisual. En el cas de TV3, ha assegurat que el 73% de producció interna actual (assolit en els darrers dos anys) és “raonable”.  Amb tot, ha explicat que s’estudiarà “cas per cas” quins programes s’estan realitzant, els recursos interns que hi ha, i els espais que es fan total o parcialment fora, per analitzar si es podrien fer internament optimitzant recursos o convé que continuïn com fins ara.

En aquest sentit, ha recalcat que l’augment del percentatge de producció interna dependrà del contracte programa que s’acordi, el model de mitjans públics que estableixi, com s’implementa, i el seu finançament.

Finalment, sobre si es substituirà la directora de TV3, Mònica Terribas, i el director de Catalunya Ràdio, Ramon Mateu, Brauli Duart ha evitat pronunciar-se argumentant que és un tema que el consell de govern encara no ha abordat, i que abans de pronunciar-se públicament, per “respecte institucional”, s’havia de tractar dins la CCMA.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram