El president d’Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, ha desmentit els rumors que apuntaven al seu partit com a artífex de la fi de la sèrie Infidels, de TV3, anunciat la setmana passada. Uns rumors que s’havien estès a les xarxes socials des d’aleshores, tot i que s’havien començat a escoltar poc després de les eleccions catalanes –aleshores com a intenció del partit– i bastant abans de conèixer-se el final de la sèrie.

En una entrada al seu blog, Duran i Lleida assegura que no ha vist mai la Infidels, i nega que el seu partit tingui alguna cosa a veure amb la seva fi i que hagi pressionat TV3 en aquest sentit. Amb tot, el dirigent reconeix que aquests dies alguns amics no li han parlat “precisament bé dels valors” de la sèrie.

Millor tracte a TVE i Antena 3

“Ja ens agradaria tenir una mica d’influència sobre TV3, respectant, òbviament, la professionalitat dels seus periodistes, però desgraciadament no és el cas”, apunta Duran i Lleida al seu blog. En aquest sentit, lamenta que, llevat d’Els matins que condueix Josep Cuní, fa molt temps que no ha trepitjat els platós de TV3. “Ens tracta molt millor TVE o Antena 3, per –esmentar-ne d’altres– que TV3, tot i ser ‘la nostra’”, afegeix el president d’Unió.

“Fins i tot quan l’actual directora, Mònica Terribas, dirigia un programa d’entrevistes, rarament vaig ser convidat llevat dels casos que era obligatori per normativa electoral”, assenyala.

Finalment, tornant a Infidels, Josep Antoni Duran i Lleida demana a la direcció de TV3 que expliqui “si és cert que deixa de ser emesa, que digui per què i que Unió no hi té res a veure –afortunadament o desgraciadament vet a saber”. El dirigent finalitza assegurant que ja li han demanat a Terribas, i ho rebla afegint que “ara falta veure si ho farà o no”.