La cobertura mediàtica realitzada per TV3 de la resolució pactada de l’anomenat cas Pallerols no han agradat al líder d’Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida. “Sé que aquests dies és més important assenyalar-me a mi que cercar la veritat. Ja en vaig ser conscient el mateix diumenge al vespre. El TN de TV3 va dedicar més imatges a mi i als testimonis que als inculpats. Aquests no interessen. No són coneguts i del que es tracta és de fer mal. Porca misèria!”, va escriure en la seva carta setmanal publicada el passat divendres des de Xile.

No era la primera referència a la cadena que feia el president d’Unió. Dijous, dos dies després que es fes públic l’acord entre les parts, Duran i Lleida va realitzar les primeres declaracions sobre el cas a 8 al dia de Josep Cuní, on va aprofitar a fer les primeres crítiques al tractament rebut per part del Telenotícies, però també a Els matins: “La Sra. Ariadna Oltra a TV3 aquest matí deia que el Sr. Duran és responsable”, es va queixar.

Crítiques generalitzades als mitjans

Al seu blog, el democristià també critica el tractament de la gran majoria de diaris. “Tots plegats, més una part important de tertulians a ràdios i televisions, han propagat el missatge ‘Unió paga, doncs Unió ha cobrat i, a més, com que ha cobrat l’han condemnada per finançament irregular, que a sobre ha reconegut’”, assenyala.

“Tothom opina, acusa, demana explicacions, responsabilitats i la meva dimissió sense llegir ni el document de Fiscalia existent ni la sentència pendent de dictar. Tampoc no es molesten a consultar algun expert jurídic per comprendre la diferència entre responsabilitat civil (subsidiària o per participació a títol lucratiu o gratuït) i imputació penal per vulneració de la llei de finançament de partits”, apunta el president d’Unió tot defensant la seva innocència.

La percepció de Josep Antoni Duran i Lleida sobre el tractament que han fet els diaris i TV3 del cas Pallerols, però, és oposada a l’acurada anàlisi realitzada pel periodista Roger Vilalta al seu blog o la de l’observatori crític de mitjans Mèdia.cat.

Les crítiques a TV3, un fet habitual

No és el primer cop que Duran carrega contra TV3. A l’octubre, va dir que el polèmic capítol del Bestiari il·lustrat era intolerable i va demanar dimissions (després que el de la directora del programa ja s’hagués produït), i una setmana després va acusar el Polònia de manipulació.

I fa un any, el líder d’Unió va enviar un requeriment notarial a Xavier Bosch perquè rectifiqués unes suposades insinuacions que el periodista havia realitzat durant una entrevista que li va fer a l’Àgora.

Anteriorment, al març del 2011, el portaveu de CiU al Congrés va lamentar al seu blog que se’l tractava millor a TVE o Antena 3 que a TV3, on, a banda d’Els matins aleshores conduïts per Josep Cuní, assegurava que feia molt temps que no se’l convidava.