L’Associació de Periodistes d’Informació Econòmica de Catalunya es reactiva amb l’elecció com a president d’Eduardo Magallón (La Vanguardia), qui relleva Agustí Sala (El Periódico). Magallón encapçalava l’única candidatura que s’havia presentat a les eleccions, celebrades dilluns al Col·legi de Periodistes.

La nova directiva la completen la vicepresidenta Maite Coca (The New Barcelona Post); el secretari Dani Cordero (El País), i Pilar Abril (TV3), Leando Lamor (Efe), Agustí Sala (El Periódico), José Orihuel (Expansión), Juan Carlos Valero (ABC), Estela López (El Economista), Toni Fuentes (Coche Global), Lalo Agustina (La Vanguardia), Sergi Saborit (The New Barcelona Post), Josep-Francesc Valls (Universitat Pompeu Fabra), Berta Roig (Kreab) i Jordi Sacristán (Roman).

D’aquesta manera, l’entitat endega una nova etapa en què s’ha marcat com a objectiu ampliar el cens d’assocats amb la incorporació de joves professionals que garanteixin el relleu en els òrgans de govern. Per fer-ho possible, l’APIEC crearà un organisme perquè els nous membres es puguin incorporar de manera immediata a una junta ampliada.

“El nostre objectiu, tal com estableixen els estatuts de l’Associació, és renovar el 50% de la nova junta en el termini de dos anys, i per això volem fer una campanya de captació de joves professionals”, assenyala el nou president.

En aquest mandat, l’APIEC també vol impulsar diverses activitats per debatre temes econòmics i relatius a la tasca del periodisme econòmic, i reprendre les accions formatives amb organismes com la CNMC, la CNMV, el Banc d’Espanya, l’Idescat, l’INE, l’IESE o el Tech City.