Els treballadors i la direcció de l’Agència Efe han hagut de recórrer al Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) per assolir un acord sobre l’ERO presentat al juny, el qual finalment s’ha tancat sense acomiadaments.

L’acord subscrit inclou baixes indemnitzades directes; una reducció voluntària del 25% de jornada i salari per a 275 treballadors; una rebaixa salarial d’entre el 8 i el 12% per a la resta de plantilla, i la conversió d’un màxim de 168 contractes fixes en discontinus. A banda, es ratifica l’acord previ sobre prejubilacions voluntàries a partir dels 60 anys.

El comitè intercentres destaca que amb l’acord s’han evitat 275 acomiadaments, però que igualment “afecta d’una forma o altre” a més de la meitat de la plantilla i a la informació. Per això, ha demanat a la SEPI que “tracti de pal·liar el deteriorament humà i informatiu que es produirà els propers mesos a l’agència”.

Per la seva part, la direcció d’Efe assegura que amb l’acord s’ha buscat resoldre la “difícil situació econòmica de l’empresa” amb un doble objectiu: “assegurar la supervivència de la companyia”, amenaçada per les crisis econòmica i dels mitjans i la reducció dels contractes amb l’Estat, i aconseguir evitar les sortides forçoses.