Igualada celebra fins diumenge la 16a edició del Festival Internacional de Ficció Televisiva i Formats Zoom. La principal novetat d’enguany és que el certamen s’amplia i incorpora formats televisius més enllà de la ficció, una declaració d’intencions i una aposta de futur amb l’objectiu de donar visibilitat i reconèixer tots els continguts de qualitat. Així doncs, la secció Zoom Formats ha programat diverses presentacions, xerrades i projeccions de projectes de no-ficció –informatius, documentals i d’entreteniment– que el festival considera han estat innovadors.

Per completar-ho, s’han creat els Premis Zoom Formats, que en la primera edició distingeixen la periodista Laura Rosel, presentadora del programa Preguntes freqüents de TV3, en la categoria de millor conducció de programa; el programa satíric Polònia, també de TV3, com a millor format consolidat, i el programa La resistencia, del canal #0 de Movistar+, en la modalitat de millor nou format.

Pel que fa a la secció oficial a concurs, els nou telefilms que es projectaran, són: La dona del segle, de Sílvia Quer; Mary & Mike, de Julio Jorquera i Esteban Larraín; Kurara, de Taku Katô; Alles Isy, de Mark Monheim; Sob Pressão, d’Andrucha Waddington i Mini Kerti; Le temps des égarés; de Virginie Sauver; Örök Tél (Eternal Winter), d’Attila Szász; Asesinato en la universidad, d’Inaki Peñafiel, i Cançó per a tu, d’Oriol Ferrer.

A banda, el 16è Zoom atorgarà el Premi d’Honor a Mercedes Milà en reconeixement a la trajectòria professional de la periodista i presentadora televisiva, així com a la cadena cultural europea ARTE. Per la seva part, el Premi ‘Tu ets la tele’ el rebrà la sèrie de TVE Cuéntame cómo pasó, mentre que el Premi Auguri Sita Murt a les joves promeses serà per a l’actriu catalana Candela Serrat.