Diferents espais de Barcelona acullen fins al 9 de desembre el festival de fotografia documental i fotoperiodisme DOCfield, que en la seva sisena edició gira entorn el lema Amor. Efectes de l’afecte. Així doncs, el certamen enguany explora amb imatges les diferents formes d’estima per fer reflexionar el públic sobre el tema.

El programa inclou 23 exposicions gratuïtes, de les quals set formen part de la secció oficial articulada a través de la Ruta DOCfield, un eix geogràfic que travessa Barcelona des de la Diagonal a Colom. Les altres 16 es presenten en seus convidades (galeries, centres d’art, escoles, centres cívics) de tot Barcelona.

El certamen organitzat per la Fundació Photographic Social Vision també ha programat visites guiades, conferències i activitats educatives.

DOCfield Pro

Per segon any, el festival inclou la jornada DOCfield Pro dirigida a professionals del periodisme, la comunicació, la cultura i el tercer sector, que tindrà lloc el 24 de novembre al CCCB. La sessió se centrarà en el concepte de la confiança com a element essencial per viure en societat i constarà de deu ponències de professionals de diversos sectors que compartiran la seva perspectiva sobre la qüestió.

Les ponents seran Neus Tomás sotsdirectora d’eldiario.es; Clara Jiménez, cofundadora de Maldita.es; Mallory Benedict directora general de Women Photograph; Marcela Ospina, directora de public engagement d’Oxfam Intermón; Patricia Plaja, professora de Periodisme i Comunicació Corporativa a la Facultat Blanquerna; Míriam Hatibi, consultora en comunicació de la Fundació IBN Batutta; Vicki Bernadet, directora de la Fundació Vicki Bernadet; Itziar García, responsable de comunicació de Bla Bla Car a Espanya i Portugal; Francesco D’Oracio, cofundador de Visual Social Media Lab, i Roger Canals, professor i investigador d’Antropologia Social de la Universitat de Barcelona.