Després de 12 anys com a El 9 Esportiu, a partir d’aquest diumenge el diari passa a denominar-se L’Esportiu. El canvi de nomenclatura s’acompanya, a més, amb una baixada de preu a la meitat, 50 cèntims, i un increment del nombre de pàgines. L’editora (Comercialitzadora i Editora de la Coordinadora de Mitjans), la direcció, la redacció i la línia editorial continuen essent les mateixes.

“No presentem una nova publicació, sinó que ens apugem el llistó del que hem fet fins ara, ens adaptem als temps de crisi i apostem per fer el diari millor i més assequible. Volem donar més per menys”, assegura el seu director, Emili Gispert.

Tot i el canvi de nomenclatura i la baixada de preu, L’Esportiu es continuarà encartant diàriament amb El Punt Avui i i el bisetmanari El 9 Nou (dilluns i divendres) com fins ara. Així doncs, es mantindran tres edicions de la capçalera: la que es ven a quiosc de manera independent; la de l’edició d’El Punt Avui de les comarques gironines, i la d’El Punt Avui nacional i El 9 Nou.

Punt i seguit

Emili Gispert explica que el canvi de nom és un “punt i seguit” en la història del diari, i respon a la voluntat de tenir en propietat la capçalera. La d’El 9 Esportiu pertany a Prosa, editora d’El 9 Nou (una de les impulsores del diari el gener de 2002), que durant tots aquests anys l’ha cedit sense demanar cap contraprestació, “fet que cal reconèixer i agrair”, apunta Gispert.

“El canvi no alterarà el tarannà mostrat al llarg de dotze anys com a diari que juga a favor del país, dels nostres esportistes i de les nostres seleccions. L’Esportiu es mantindrà ferm en la defensa del ple reconeixement de les seleccions esportives catalanes i, com ho ha fet El 9, remarà a favor de la independència com a via més clara per a aconseguir-ho”, explica el seu director.

En la nova etapa, L’Esportiu mantindrà la mateixa estructura de seccions, però n’incorporarà una de nova amb un resum de l’actualitat política, cultural, social i econòmica extret dels continguts d’El Punt Avui o, eventualment, dels setmanaris Presència, L’Econòmic o el suplement Cultura.