L’acord per garantir la continuïtat del Baròmetre passava per un redimensionament del projecte. Com ja vam explicar fa un mes, l’aprimament en un 45% de l’aportació de la Generalitat farà que les onades passin de sis a tres l’any 2012 (març, juliol i novembre) i que la mostra es redueixi. Sobre aquest punt, el director general de la Fundació Audiències de la Comunicació i la Cultura (FUNDACC), Joan Sabaté, va confirmar aquest dimecres, durant la presentació de la 3a onada del 2011, que les entrevistes passaran de les 30.000 actuals a unes 20.000.

En aquest sentit, Sabaté mostrar l’esperança que la reducció tingui poques conseqüències des del punt de vista estadístic, tot i que va admetre que en algunes comarques (les menys poblades) podria augmentar una mica el marge d’error. Amb tot, es va mostrar convençut que el Baròmetre seguirà essent una radiografia molt aproximada de la representació dels mitjans al país.

Sense Baròmetre a les Balears

A banda, el proper any es suprimirà el treball de camp a les Illes, ja que el Govern de les Balears sortirà del Baròmetre. No es tracta d’una decisió del nou executiu del PP de José Ramón Bauzá, amb el qual encara no han pogut parlar, sinó que la decisió ja la va prendre el Govern de Francesc Antich per no poder fer front a la despesa econòmica que els suposava.