El Consell de l’Audiovisual de Catalunya considera que els mitjans de comunicació i les plataformes d’internet tenen un “rol molt destacat” en la lluita contra la violència masclista i en el foment d’una societat més igualitària. Per això, els insta a assumir “un paper proactiu de denúncia, de conscienciació i de sensibilització sobre aquesta xacra”.

L’ens regulador ressalta que tots les mitjans i plataformes, però especialment els que emeten per internet, cal que tinguin una “actitud més responsable per evitar la banalització o, fins i tot, la justificació de la violència envers les dones”.

Per altra banda, el CAC també vol posar de manifest que les informacions sobre violacions s’han de centrar en els agressors i no pas en les dones. En aquest sentit, demana als mitjans i als generadors de continguts que en la cobertura mediàtica es tingui “una cura especial per evitar la morbositat i la revictimització de les dones”.

El CAC i l’Institut Català de les Dones han iniciat el procés d’actualització de les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació, de 2009, per adaptar-les a la realitat, a les noves formes de violència masclista, i adequar-les a l’àmbit d’internet i les xarxes socials. Properament s’obrirà una consulta pública perquè mitjans, entitats, institucions i persones interessades puguin fer les seves aportacions.