L’atenció mediàtica generada per la troballa de restes òssies dels dos nens cordovesos en una finca del seu pare, José Bretón, detingut arran de la desaparició dels menors l’octubre passat, ha fet que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) hagi hagut de recordar als mitjans que tenen a la seva disposició el document de l’ens Recomanacions sobre el tractament informatiu de les tragèdies personals.

Així, el CAC remarca que “convé evitar” efectes i recursos que tinguin una funció “espectacularitzadora”, a més de “no incórrer en estratègies de sobreatenció mediàtica”. L’ens regulador també recorda que cal evitar els desplegaments desproporcionats, les connexions innecessàries o el seguidisme de les autoritats que visiten el lloc o els afectats, així com “l’efecte acumulatiu” de l’ús reiteratiu d’unes mateixes imatges.

Finalment, el Consell de l’Audiovisual recorda que “cal extremar” la cura quan les informacions fan referència a menors, dels quals cal respectar la privadesa, i que “cal respectar escrupolosament” el principi de presumpció d’innocència.