El president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher, ha destacat la funció de servei públic que estan duent a terme els mitjans de comunicació i els seus professionals informant la ciutadania sobre la crisi provocada per la Covid-19. “En moments com l’actual, disposar d’informació rigorosa, experta i contrastada és vital per fer front a la pandèmia que estem vivint. I la majoria dels mitjans, i reconeixent que sempre hi ha marge de millora, estan complint una funció indispensable de servei públic”, ha assenyalat.

En aquesta línia, Loppacher ha afegit que “malgrat les difícils condicions en què molts mitjans i professionals han de treballar aquests dies, estan oferint un exhaustiva informació de servei traslladant a la ciutadania les recomanacions bàsiques de salut pública”.

El president del CAC també ha posat de relleu el paper dels mitjans de comunicació a l’hora de combatre la desinformació que circula, especialment per internet i les xarxes socials. “La majoria de mitjans estan oferint informació contrastada, amb base científica i estan donant veu a les persones expertes”, ha dit.

En aquests sentit, Roger Loppacher ha demanat als mitjans “reforçar, en la mesura del possible, la seva vessant informativa i de servei, continuar traslladant a la ciutadania les recomanacions de les autoritats públiques i sanitàries per evitar el contagi, continuar donant veu a les persones expertes, i evitar una cobertura espectacularitzadora”.

Així mateix, ha recomanat a la ciutadania seguir les recomanacions de les font oficials, seguir l’actualitat a través dels mitjans que li ofereixin credibilitat, fer un consum mediàtic equilibrat, i evitar compartir a través de les xarxes socials o els programes de missatgeria instantània informacions o àudios no contrastats o dels quals es desconegui la font.