El president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, i el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), Josep Maria Martí, han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració entre els dos organismes. L’acord estableix que el CAC i el CPC col·laborin en l’elaboració d’eines per a la formació dels professionals de la comunicació i treballin conjuntament per tal de promoure mesures d’autoregulació.

A més, el conveni preveu que ambdós organismes col·laborin en el marc dels grups de treball i de les meses sectorials que tinguin com a objectiu debatre i reflexionar sobre el futur del sector audiovisual a Catalunya i dels seus professionals.

L’acord també inclou l’intercanvi d’informació, així com la possibilitat que el CAC pugui demanar al Col·legi que elabori documents de reflexió sobre els continguts audiovisuals, especialment amb referència a la deontologia professional i la professió periodística.

Per tal de fixar les directrius per aplicar el conveni i fer-ne el seguiment, es crearà una comissió integrada per dues persones representants de cadascun dels organismes.