El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i el regulador audiovisual de la República de Corea, la Korea Communications Standards Commission (KCSC), han signat aquest dimarts un memoràndum d’entesa per impulsar la regulació dels serveis audiovisuals.

L’objectiu del conveni és establir mecanismes de cooperació per tal d’augmentar la protecció de les persones usuàries, amb una atenció especial als menors, davant els continguts nocius en els mitjans i, molt especialment, en els nous serveis audiovisuals i internet. 

El CAC destaca la llarga experiència de l’autoritat coreana en el control de continguts d’internet, ja que inclou aquest camp i els nous serveis audiovisuals dins les seves competències, a la qual cosa també aspira el regulador català. El conveni preveu que dues persones de la KCSC facin una estada el proper octubre a la seu del Consell per tal de coordinar les actuacions de les dues autoritats i intercanviar experiències i criteris metodològics.

“Aquesta cooperació entre tots dos països és més necessària que mai per fer front a un entorn regulador que canvia contínuament”, ha assenyalat el president de la KCSC, Hyochong Park, qui ha agraït la col·laboració entre Corea i Catalunya.

Per la seva part, el president del CAC, Roger Loppacher, ha destacat “el repte de consolidar els sistemes audiovisuals propis davant las multiplicació de l’oferta disponible”. A més, ha remarcat que, en la reunió que ambdós reguladors van mantenir al novembre, va poder comprovar l’alt nivell d’expertesa que té la KCSC en el camp de la defensa dels drets dels menor a internet.

El regulador coreà, creat el 2008, l’any passat va adoptar un total de 94.783 decisions sobre internet. Els continguts que van ser objecte d’actuació van ser de caràcter sexual, sobre apostes online il·legals, articles d’alimentació il·legals, drogues i continguts difamatoris.