Josep Vilaplana, president del Col·legi de Metges, i Roger Loppacher, president del Consell de l’Audiovisual (foto: CAC).

 

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha signat un conveni amb el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i els col·legis de metges de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, amb l’objectiu de vetllar per la salut de la ciutadania i, en particular, combatre les fake news relacionades amb la salut.

L’objecte d’aquest conveni, signat dimecres, és establir un marc estable de col·laboració entre el CAC i els quatre col·legis de metges territorials i el CCMC per tal de defensar un tractament informatiu i publicitari correcte dels productes sanitaris i els serveis que ofereixin els seus professionals, així com per combatre la desinformació en línia d’aspectes relacionats amb la salut.

L’acord també contempla promoure estudis sobre els efectes de la publicitat de jocs d’atzar i apostes en línia, així com elaborar materials educatius per a la prevenció de les addiccions als jocs i apostes i als videojocs, i de trastorns alimentaris com ara l’anorèxia i la bulímia nervioses.

Mitjançant aquesta col·laboració institucional s’elaboraran materials educatius i de prevenció adreçats als infants i adolescents, les famílies i els professionals de l’educació. També es fomentarà també l’intercanvi de recursos i d’informació, i es promouran accions conjuntes, com ara sessions informatives i campanyes.