El president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Ramon Font, i el coordinador de la comissió de prestadors de l’ens, Josep Micaló, es van reunir el passat dilluns amb el president de la Coordinadora de Televisions Públiques Locals (CTPL), Xavier Abelló, per analitzar i defensar conjuntament el sector de la televisió de proximitat de titularitat pública.

En la trobada va quedar palesa la “necessitat urgent” que les institucions i les administracions creïn els “escenaris oportuns” perquè els projectes públics de televisió local existents puguin millorar la seva sostenibilitat.

“Estem davant d’una realitat difícil, causada per la crisi, però nosaltres creiem en la necessitat d’un sector públic de proximitat, que considerem indispensable per canalitzar determinats continguts i per garantir el servei públic i el pluralisme”, va assegurar Ramon Font.

Per la seva part, Xavier Abelló va explicar que “la televisió local pública d’aquest país és capaç, i en tenim molts exemples, de fer projectes sostenibles des d’un punt de vista econòmic, i de complir alhora amb uns bons estàndards de qualitat, així com amb les missions de servei públic que tenen encomanades”.

Al llarg de la reunió es van analitzar experiències positives en el sector de la comunicació de proximitat, com ara les aliances entre canals públics i universitats, els acords entre televisions públiques i privades en l’àmbit local, i la cooperació entre canals públics.