El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ja ha remés a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, l’informe amb la valoració de les set candidatures presentades per ocupar les sis places del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

En el document, el Consell indica que, en vista dels perfils biogràfics, no hi ha circumstàncies que invalidin els criteris de capacitat i idoneïtat professional per a cap de les persones presentades, ja que totes elles compleixen alguns dels supòsits que estableix la Llei de la CCMA: “que hagin exercit funcions d’administració, d’alta direcció, de control o d’assessorament, o funcions de responsabilitat similar, en entitats públiques o privades” .

Per això, dóna el vistiplau a les candidatures de Brauli Duart, Xavier Guitart, Núria Llorach, Antoni Pemán, Armand Querol, Josep Vilar i Josep Puigbó. Amb tot, el CAC sí troba que aquest últim presenta un conflicte d’interessos per les seves “relacions de propietat i/o negoci” amb mitjans audiovisuals privats. El Consell recorda que, en cas de ser escollit, aquestes relacions s’haurien de desfer per adequar-se a la normativa.

Quotes de partit

Finalment, el CAC diu que, com al 2008, ha constat que en el procediment per elaborar les candidatures “ha primat la imatge de transaccions partidistes, sobre la base de criteris d’oportunitat i d’estratègia política”, tal com s’ha reflectit als mitjans, “contaminant” així la presumpció d’independència.

En aquest sentit, el ple del Consell de l’Audiovisual lamenta que la proposta de candidatures “aparegui com a resultat de l’aplicació de quotes de partit”, cosa que, remarca, “no s’adequa” ni amb l’esperit de la Llei de la CCMA ni amb els criteris d’independència i de professionalitat.