El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha començat a treballar en el llibre blanc del sector, tal com va encarregar la comissió de control parlamentari de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. El procés d’elaboració comptarà amb un servei complementari de recerca, processament i valoració de dades, i per realitzar-lo el CAC ha obert un procés de licitació: el pressupost és de 72.600 euros (IVA inclòs) per a un contracte de cinc mesos. El termini per presentar ofertes finalitza el 9 de gener.

Per dur a terme el llibre blanc, l’ens regulador comptarà amb la participació del conjunt del sector i de la Secretaria de Comunicació de la Generalitat. A més de fer una radiografia de l’audiovisual, el treball analitzarà i tractarà els reptes de futur del sector, com ara garantir la sostenibilitat econòmica dels mitjans públics, consolidar i fer competitius els prestadors privats, plantejar escenaris de futur per als mitjans locals o enfortir les indústries culturals catalanes.

Així mateix, el document proposarà un pla estratègic orientat a afavorir un desenvolupament equilibrat del sistema català de comunicació durant els propers anys.