Aquest 2011, el pressupost del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha estat de 8.554.331 euros, un 21,83% menys que l’any anterior. Per al 2012, però, el pressupost serà molt similar al d’enguany, de 8.464.112 euros. Així ho va explicar divendres passat el president de l’ens, Ramon Font, davant la comissió de control de l’actuació de la CCMA, on va per presentar l’Informe sobre l’audiovisual a Catalunya 2009 i la Memòria del CAC 2010.

Per defensar el manteniment del pressupost, Font va explicar que el CAC no està tancat a exercir la “màxima austeritat amb els sacrificis necessaris”, però va reiterar “amb fermesa” que hi ha un llindar mínim per sota del qual no és possible complir amb les obligacions encomanades per llei a l’ens.

Font també va explicar que el Consell i el Departament de Presidència estudien fórmules per “alleugerir encara més el pressupost” incrementant els ingressos propis amb fórmules que podrien passar per la imposició de noves taxes als prestadors (com la d’inspecció que es cobra als operadors des d’aquest trimestre) o el lloguer a tercers d’alguns espais de la seva seu.

Amb tot, Ramon Font va afirmar que l’ens veu amb preocupació la tendència desreguladora en el sector audiovisual i la limitació de la presència del sector públic. En la seva compareixença al Parlament, el president de l’ens va subratllar la “importància capital” de l’activitat del CAC i va mantenir que no es pot “retrocedir ni un mil·límetre en la defensa dels drets i llibertats de la ciutadania”.