El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha sancionat Emissions Digitals de Catalunya (EDC), del grup Godó, amb 90.001 euros i la suspensió de la programació del canal Estil 9 durant sis hores ininterrompudes (de mitjanit a les sis del matí). El ple de l’ens regulador així ho ha decidit després de considerar una “infracció molt greu” l’emissió de contingut esotèric en horari infantil protegit en l’esmentada cadena.

Al desembre de l’any passat, un informe de l’àrea de continguts del CAC va interpretar que el contingut emès al programa Contigo dels dies 25, 26 i 27 d’octubre del 2010, entre les 15 i les 17 h, era de caràcter esotèric. El passat mes de gener, el ple del Consell va decidir obrir expedient a EDC per aquest motiu. L’empresa va negar la presència d’aquest tipus de continguts al·legant que al programa només es rebien trucades de l’audiència on s’exposaven “consultes de caire personal”, i que “en cap cas” la conductora de Contigo es presentava com a “vident”.

L’argumentació no va convèncer el CAC, que al març va incoar un expedient sancionador a EDC. Tot i les al·legacions posteriors realitzades des de Godó, aquest setembre el Consell ha reiterat la sentència i confirmat les sancions.

Malgrat que Estil 9 està gestionat per News Millenium Market, el control editorial pertany a EDC, propietària del múltiplex des d’on emet (on també hi ha 8tv, RAC105 TV i Barça TV). Per aquest motiu, la sanció recau sobre l’empresa de Godó, que va ser la que va presentar les diferents al·legacions durant el procés.

Cal recordar que recentment el CAC ha obert un expedient sancionador a EDC per emetre imatges de “violència gratuïta” al programa Arucitys de 8tv.