L’Auditori del Parlament acull aquest divendres la jornada Com combatre la desinformació en línia i les fake news, organitzada pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes.

L’objectiu de l’activitat és analitzar el fenomen i reflexionar sobre les diferents estratègies per fer-hi front, amb la participació dels diversos actors implicats: periodistes, mitjans de comunicació, fact checkers, reguladors europeus i representants del HLEG de la Comissió Europea (High Level Expert Group on Fake News and Online Disinformation).

La jornada arrenca amb dues ponències, La desinformació en línia, una preocupació europea (9.30 h), a càrrec de Carlos Pérez Maestro, Media Convergence & Social Media Unit de DG CONNECT, i Els treballs del High Level Expert Group on Fake News and Online Disinformation (9.45 h), amb Oreste Pollicino, membre del HLEG i professor de la Universitat de Bocconi.

A continuació s’ha programat la taula La regulació de la desinformació en línia. Experiències internacionals (10 h), amb Luboš Kukliš, president de l’European Regulators Group for Audiovisual Media Services (ERGA); Frédéric Bokobza, adjunt al director general del Conséil Supérieur de l’Audiovisuel de França, i Tobias Schmid, director de l’autoritat audiovisual de North-Rhine Westphalia i comissionat per Assumptes Europeus de la Conference of Directors of the Media Authorities d’Alemanya.

La jornada es reprendrà amb la ponència La verificació dels continguts. La tasca dels fact checkers (11.30 h), a càrrec de Clara Jiménez, cofundadora de Maldita.es.

Finalment hi haurà la taula Referència informativa i credibilitat. El paper dels mitjans de comunicació (12 h), amb la participació de Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la CCMA; Joan M. Morros, cap d’informatius de RAC1; Miquel Noguer, subdirector d’El País Catalunya, i Neus Tomàs, subdirectora d’eldiario.es.

L’obertura i la cloenda de la jornada anirà a càrrec de Roger Loppacher, president del Consell de l’Audiovisual, i Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes.