El Consell de l’Audiovisual de Catalunya presidirà durant els propers dos anys la Plataforma de Reguladors del Sector Audiovisual d’Iberoamèrica. Fins ara, el CAC havia estat vicepresident de la PRAI en dos mandats, però mai n’havia ostentat la presidència. A més, també és el primer cop que una autoritat de fora de l’àrea de Llatinoamèrica presideix la PRAI, que aplega 12 reguladors de nou estats.

El CAC relleva en la presidència la Comissió de Regulació de Comunicacions de Colòmbia. L’elecció ha tingut lloc durant l’assemblea general ordinària de la PRAI, celebrada a Cartagena de Indias, Colòmbia.

“Vam ser cofundadors de la Plataforma i vicepresidents en diferents mandats. Un compromís que neix de la forta vocació internacional del CAC. Una vocació que mira cap endavant, naturalment per motius culturals i geogràfics, amb un fort sentiment europeista i mediterrani, però també amb una voluntat molt clara de participar en la construcció d’un espai iberoamericà plural i divers”, ha dit el president del Consell, Xevi Xirgo, als delegats de la resta d’autoritats audiovisuals reunides en l’assemblea.

La Plataforma de Reguladors d’Iberoamèrica va ser creada el 2014, i fins ara havia estat presidida pels reguladors de Colòmbia (en dues ocasions), Xile i Mèxic.

El català s’incorpora com a llengua de treball de la PRAI

L’assemblea general de la Plataforma ha aprovat la inclusió del català com a llengua de treball en les seves comunicacions.

Així doncs, la PRAI utilitzarà el català, el castellà i el portuguès, a més de les llengües cooficials de l’Estat espanyol que es puguin incorporar en un futur a l’entitat, i s’obre la porta a la incorporació de llengües que també són cooficials en alguns dels països llatinoamericans.

La inclusió del català s’ha implementat en el marc d’un canvi d’estatuts de la PRAI que també afecta altres aspectes organitzatius, a proposta del CAC. La Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència d’Espanya ha proposat circumscriure la inclusió del català en el marc de la incorporació de llengües cooficials als diferents estats.

El CAC destaca que el canvi suposarà que, a partir d’ara, es pugui treballar per tal que el lloc web, els documents interns i els actes públics de la PRAI es puguin fer en més llengües, mentre que fins ara només s’hi utilitzava el castellà.

“La inclusió del català com a llengua de treball és una simple qüestió de normalitat en termes de respecte al pluralisme”, ha remarcat Xevi Xirgo.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram