Arran de l’interès mediàtic que ha generat l’accident d’avió a Medellín, Colòmbia, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha instat els mitjans i els professionals de la informació a respectar la privadesa de les víctimes i a evitar cobertures excessives i l’ús de recursos espectacularitzadors.

Com en altres situacions similars, el CAC ha recordat a mitjans i informadors que tenen a la seva disposició el document Recomanacions sobre el tractament informatiu de les tragèdies personals, a més dels codis deontològics.

El document elaborat per l’ens regulador assenyala que convé evitar la intrusió en la privadesa de les víctimes i en la dels seus familiars, així com l’ús de recursos que tinguin una funció preferentment espectacularitzadora. A més, indica que cal eludir les estratègies de sobreatenció mediàtica.

Les recomanacions del CAC també recorden que cal evitar els desplegaments desproporcionats de mitjans, les connexions innecessàries o l’efecte acumulatiu de l’ús reiteratiu de les mateixes imatges.