Gairebé un any després de l’apagada analògica, a Catalunya estan emetent un 78% dels canals de TDT privats previstos i un 46% dels públics. En concret, hi ha 62 canals en marxa i 33 en blanc. Per això, el president del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), Ramon Font, considera que cal “repensar el mapa de la TDT”. Així ho ha reiterat aquest dilluns durant la seva intervenció en la Jornada sobre Comunicació, Política i Governs Locals que ha tingut lloc al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

“El futur dels mitjans locals passa per la proximitat, el pluralisme, la qualitat i la viabilitat econòmica”, ha afirmat Font, que aposta pel “consens” de l’administració amb el sector per tal d’aconseguir ampliar l’oferta local arreu del territori.

El president del CAC també ha destacat que l’ens advoca per fer compatible un sector públic fort amb un sector privat dinàmic i respectuós amb els seus compromisos pel que fa a la concessió. “Avui dia, la garantia de servei públic la donen els mitjans públics, però no només els públics; hi ha arreu del territori exemples de mitjans privats que també compleixen una notable funció de servei públic a la ciutadania”, ha explicat.

Així mateix, Font ha assenyalat que la situació del sector a Catalunya és diferent a la de la resta de l’Estat, on no hi ha un ens regulador: “El CAC actua moltes vegades com a organisme dissuasiu, que impedeix que en el nostre sistema de comunicació hi hagi aquella sensació de barra lliure que hi ha a vegades a fora”, ha manifestat Ramon Font.