Aquest dilluns, Roger Loppacher i Daniel Sirera han pres possessió com a nou president i nou membre del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), respectivament. Durant l’acte, Loppacher ha destacat la “importància” de comptar amb una “autoritat reguladora independent” homologable a les institucions existents en altres països, en un moment que el sector audiovisual té cada vegada “més pes i transcendència”.

En un mateix sentit, el secretari general de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assenyalat que la feina del CAC és “fonamental” per a la indústria i la garantia dels espectadors, i s’ha mostrat convençut que l’ens mantindrà “el rigor i la capacitat que havia tingut fins ara”.

Aquestes reivindicacions de la tasca de l’òrgan regulador arriben després que, arran de la designació de Loppacher i Sirera, diferents veus hagin qüestionat la seva existència.

El gran repte, el consum audiovisual a internet i mòbils

Amb una estructura i un funcionament “més simple, racional i eficient”, el gran repte al qual s’enfronta el CAC són les “noves formes de consum audiovisual” a través del web i de dispositius mòbils, segons Loppacher. A més, el nou president de l’ens ha subratllat que aquest ha de vetllar especialment per dos col·lectius, els menors i les persones amb discapacitat. “Em consta que el CAC està treballant en aquests aspectes”, ha reconegut.

En la seva intervenció, Roger Loppacher també ha remarcat que el Consell té com a objectiu que “els ciutadans i ciutadanes de Catalunya disposin d’una oferta de serveis de comunicació audiovisual el més àmplia, plural i diversa possible, de la màxima qualitat i en llengua catalana”.

Per la seva part, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha demanat als sis membres del CAC que treballin perquè aquest continuï essent “un organisme regulador de primer ordre”, i ho facin defensant “la llibertat d’expressió, la d’informació, la neutralitat i el pluralisme”.

A l’acte, a banda de la resta de membres del CAC –Josep Pont, Carme Figueras, Esteve Orriols i Elisenda Malaret– també han assistit els expresidents de l’ens, Francesc Codina i Josep Maria Carbonell, i el president sortint, Ramon Font, entre d’altres.