El passat 23 d’abril es van complir cinc anys de la posada en marxa del .cat, i des de mitja tarda del passat 19 de maig ja són 50.000 els dominis actius a internet. Per a Salvador Alegret, president de la Fundació puntCAT, l’entitat privada sense ànim de lucre que gestiona el domini, es tracta d’una “gran notícia” per a la llengua i la cultura catalanes.

“El domini .cat va esdevenint una eina imprescindible perquè la nostra realitat tingui ja una presència ben sòlida a Internet. Ens enorgulleix i ens fa sentir optimistes. Ens n’hem de felicitar, d’aquests cinquanta mil dominis i de tot plegat”, va manifestar Alegret.

La Fundació puntCAT celebrarà l’assoliment dels 50.000 dominis amb diferents activitats obertes a tothom. Des del web 50mil.cat es coordinaran les celebracions, que inclouen des d’una festa institucional i una altra de popular, un concurs de vídeos on tothom podrà promocionar el seu domini, o un sorteig d’unes paneres “molt especials” entre els 50.000 titulars dels .cat. El web mostra un comptador ben visible amb els dominis .cat registrats.