El fotògraf freelance Samuel Aranda, ha resultat el guanyador del premi al millor treball fotoperiodístic de la 55a edició del World Press Photo, dotat amb 10.000 euros. La imatge, publicada al diari The New York Times, es va fer el passat 15 d’octubre durant les protestes a Sanà contra el president del Iemen, Ali Abdallah al-Salih.

La fotografia premiada mostra una dona amb nicab abraçada a un familiar ferit en una mesquita utilitzada com a hospital de campanya. Segons el jurat, l’escena resumeix el que va passar durant la Primavera Àrab i continua succeint, no només al Iemen, sinó també a Tunísia, Líbia, Egipte i Síria.

Enguany, el World Press Photo havia rebut més de 100.000 fotos de 5.247 professionals de 124 països diferents.

Samuel Aranda, nascut el 1979 a Santa Coloma de Gramanet, actualment viu entre Barcelona i Tunísia, on es troba en aquests moments. Es va iniciar com a fotoperiodista als 19 anys a El País i El Periódico, i als 21 es va traslladar a cobrir el conflicte entre Palestina i Israel per a l’agència Efe.

El 2004 va passar a AFP, per a qui va cobrir nombrosos conflictes abans d’establir-se per lliure l’any 2006. Actualment, col·labora per al New York Times i El Magazine de La Vanguardia, entre d’altres.