El Consell de la Informació de Catalunya ha fet un toc d’atenció per la cobertura realitzada per alguns mitjans sobre la mort a Múrcia d’una jove mare i el seu fill, i ha demanat que “s’extremin les cauteles” a l’hora d’informar de casos relacionats real o suposadament amb suïcidis.

En un comunicat, el CIC recalca que l’article 9 del Codi Deontològic sobre el respecte al dret a la privacitat assenyala que els casos de suïcidi “només es difondran quan tinguin rellevància personal o siguin de manifest interès públic, tenint en compte, a més, el risc d’un efecte mimètic”.

El Consell també recorda que l’Organització Mundial de la Salut demana als mitjans impresos i digitals que no destaquin aquest tipus de notícies en portada, i a les televisions i ràdios que no obrin amb elles els serveis informatius. L’OMS també sol·licita que no s’utilitzi un llenguatge sensacionalista; que no es descrigui explícitament el mètode emprat ni el lloc precís on es va produir; que s’eviti l’ús de fotos, vídeos o enllaços digitals que recullin l’escena del suïcidi, i que, en cas d’usar material gràfic, obtenir-lo de la família.