El Consell de la Informació de Catalunya (CIC) ha instat a periodistes i mitjans a preservar el dret de les persones a la presumpció de la innocència, arran de la queixa presentada per Maria Àngels Grau pel tracte informatiu que s’ha fet de la detenció del seu germà al País Basc, el passat dimecres, acusat de posar un explosiu en una sucursal bancària l’any 2006.

Grau ha denunciat, en una carta adreçada al CIC, que diversos mitjans digitals i agències de notícies han acusat i jutjat abans d’hora el seu germà, donant per fet que és l’autor dels fets de què se l’acusen i que pertany a la banda terrorista ETA o al seu entorn.

Davant d’això, el CIC reclama que les informacions s’elaborin preservant el dret de les persones a la presumpció d’innocència i a la pròpia intimitat i imatge, i que es difonguin únicament informacions contrastades i fonamentades. “En aquest cas es tracta d’un detingut, presumpte culpable, però que també podria ser innocent”, conclou el Consell de la Informació de Catalunya en un comunicat.