El passat mes de febrer, el FC Barcelona va decidir retirar les acreditacions d’accés a les seves instal·lacions als periodistes d’Intereconomía per l’intent del programa Punto pelota d’aconseguir informacions dels directius sense avisar que estaven essent enregistrats.

A banda de les crítiques als mètodes de l’espai conduit per Josep Pedrerol, diverses veus van reprobar la resposta de la directiva del Barça, entre elles la del Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) i la de la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP).

El passat 30 de maig, el Consell de la Informació de Catalunya (CIC) es va sumar a les crítiques argumentant que, tot i que el club té dret a admetre i acreditar els informadors que vulgui, té una activitat que es pot considerar d’interès general. Per aquest motiu, el CIC creu que el Barça s’ha de sentir obligat a oferir informació a tots els mitjans “independentment del grau de simpatia que despertin”.

Així, el Consell de la Informació no considera que el FC Barcelona obrés “de la millor manera possible” al retirar les acreditacions dels periodistes de Punto Pelota, i convida la directiva blaugrana a tornar-los a admetre a les seves instal·lacions i actes informatius “per respecte al principi de llibertat d’informació”.

Segons Intereconomía, el Barça no ha respost ni al CIC ni a Pedrerol, que s’havia dirigit al club brandant la resolució sol·licitant que els retornessin les acreditacions. Amb tot, l’equip del programa es mostra molt satisfet per la decisió del Consell de la Informació de Catalunya.