El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona acull dijous i divendres la segona edició del Pitching Audiovisual Universitat-Indústria, durant el qual es presentaran els millors projectes en desenvolupament creats per estudiants en la recerca d’un possible finançament. L’esdeveniment està impulsat pel Clúster Audiovisual de Catalunya i una dotzena d’universitats catalanes.

Enguany participen al pitching 34 estudiants amb 17 projectes (sis en la categoria de ficció, quatre en la de no ficció, quatre més en noves finestres, i tres en format TV), els quals s’exposaran davant d’una setantena d’empreses del sector audiovisual català. Posteriorment es realitzaran reunions individuals per aprofundir en els projectes. En la primera edició es van celebrar 107 reunions entre estudiants i empreses.

El Pitching Audiovisual Universitat-Indústria té per objectiu pretén facilitar la professionalització dels alumnes dels últims cursos de grau i màster de Comunicació Audiovisual i Cinema; establir ponts de contacte que facilitin la incorporació a la indústria de les noves promocions universitàries, i poder detectar el talent emergent.

Els centres participants són la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Facultat Blanquerna-Universitat Ramon Llull, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Lleida, la Universitat de Vic, la Universitat Internacional de Catalunya, La Salle Campus Barcelona-Universitat Ramon Llull, la Universitat Abad Oliba CEU, l’Escola Universitària ERAM de la Universitat de Girona, i l’Escola Superior Politècnica Tecnocampus de Mataró. Com a novetat, enguany se sumen al projecte com a convidades la Universitat del País Basc, la Universitat de València i la Filmakademie Baden de Württemberg (Alemanya).

La setantena d’empreses i entitats participants són 15-L Films, 8TV, A Contraluz Films, Alguna Pregunta, Antaviana Films, Aved Producciones, BWP, Batabat, Benecé Produccions, Bogaloo Films, Brutal Media, BTV, Cicely Films, Corte y confección de películas, Crearsa, Createl, Deluxe, Diagonal TV, DocsBarcelona, Ebantic, El Terrat, El Videocassette, EGM, Filmax, Filmin, Focus, Gestmusic Endemol, GoodMoment, Grup Broadcaster, Ikiru Films, Imagic TV, Inicia Films, Karavan Films, La Lupa, Lastor Media, Lavinia, Loto Films, Manual Producciones, Mamba Media, Media 3.14 (Mediapro), Microgestió, MiniFilms, Minimal Films, Minimo VFX, Minoria Absoluta, Minushu, Oberon Cinematográfica, Ostia Films, Ottokar, Ovide, Parc Audiovisual, Polar Star Films, Rebelion Terreste, Rec Videoproduccions, Reset TV, Segarra Films, Soul Produccions, Trueday Films, Tviso, TV3, TVE, Utopia Global, Veranda, Verkami, Visyon360 i Zentropa Spain.