L’elecció de Roger Loppacher i Daniel Sirera com a nous membres del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) per davant de Salvador Alsius no ha agradat al Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC).

“Una vegada més, s’ha perdut l’oportunitat de nomenar els nous representants del CAC a partir de criteris d’independència i professionalitat”, ha assegurat en un comunicat, on també ha lamentat que s’utilitzi la majoria parlamentària per escollir els seus membres “exclusivament amb criteris d’afinitat política”. Això mateix, afirma el CPC, ja va passar amb l’elecció del consell de govern de la CCMA.

“Regressió democràtica”

El Col·legi remarca que els organismes públics vinculats al món de la comunicació haurien de ser independents, i diu que “ja n’hi ha prou” que siguin ocupats per persones que tenen “una marcada fidelitat política i sense preparació en l’àmbit comunicacional”.

En aquest sentit, ha assegurat que defensar que no cal una formació específica per ser membre del CAC, com han fet alguns diputats, “és com dir que es pot formar part del consell d’administració d’un banc sense tenir nocions d’economia”.

Finalment, el Col·legi de Periodistes assegura que la manera com s’ha resolt la composició del Consell de l’Audiovisual suposa una “regressió democràtica” en els organismes de control dels mitjans de comunicació.