La setmana passada, una quarantena de col·legis i associacions professionals van emetre una nota de suport a la resolució el Parlament que constata “la necessitat que el poble català pugui decidir lliurement i democràticament el seu futur  col·lectiu, com a única via per tal de garantir el  progrés social, el desenvolupament econòmic, l’enfortiment democràtic i el foment de la cultura i la llengua pròpies”. Entre les absències dels qui signaven la nota destacava la del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), motiu que va generar alguna crítica a les xarxes socials.

Ara, la seva junta ha manifestat la voluntat d’adherir-se al manifest “de manera immediata”, i ha lamentat que no s’informés ni convidés ni al CPC ni a la majoria dels més de 90 col·legis agrupats a l’Associació  Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, a la qual pertany. En un comunicat, el Col·legi de Periodistes diu compartir el manifest i dóna suport a la iniciativa. En aquest sentit, ja ha iniciat gestions per adherir-s’hi.

“Com a representants de professionals del nostre país, volem oferir la nostra voluntat i disponibilitat per contribuir des de les nostres institucions, a consolidar i a impulsar el posicionament del Parlament amb totes  aquelles aportacions per permetin a Catalunya bastir-se d’instruments propis per fer possible un  autèntic progrés social, econòmic i cultural”, assenyalava la nota de recolzament a la cambra signada per la quarantena de col·legis i associacions professionals a la qual es vol sumar el CPC.