El Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) ha volgut deixar clar en un comunicat adreçat a tots els col·legiats i al públic en general que col·laborarà amb la Fiscalia de Delictes Econòmics de Barcelona per “arribar al fons de la investigació” que està duent a terme i aclarir les presumptes irregularitats tributàries de què se l’acusa. El CPC assegura que vol que se sàpiga la veritat en benefici de la institució i de les persones que representa.

La candidatura de l’actual degà Josep Maria Martí lamenta la situació creada i assegura que “dedicarà tots els seus esforços”en aclarir i netejar el nom d’un Col·legi que “només busca la dignificació d’una professió en uns moments certament difícils i delicats”.

El CPC comunica als seus col·legiats que ha estat objecte d’una denúncia presentada per la Fiscalia de Delictes Econòmics, però “en cap cas sota l’acusació d’estafa, ni similars”. Informa, a més, que ha estat requerit a presentar documentació des de 2002 fins a l’actualitat, i que cap treballador ni representant de l’entitat ha estat citat a declarar.

En el comunicat, el CPC apunta que “no sap a hores d’ara quina o quines persones i/o entitats i/o interessos han pogut presentar aquesta denúncia ni el per què”. Apel·lant a “les normes periodístiques més bàsiques”, el CPC demana que no es faci cas ni de rumors ni d’informacions interessades.

Segons una informació apareguda a Economia Digital, que va destapar els fets, el degà Josep Maria Martí, escollit el passat 12 de març, i el gerent de l’entitat des de fa més de deu anys, Àngel Jiménez, haurien rebut una citació de la Fiscalia de Barcelona per prestar declaració al respecte. Un extrem que, atenent al comunicat enviat pel propi Col·legi, quedaria desmentit, ja que asseguren que “cap treballador ni representant de l’entitat ha estat citat a declarar”.