Davant les insinuacions de dopatge dels jugadors del FC Barcelona realitzades des de la Cope, el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) ha sortit al pas recordant l’obligació de complir el Codi Deontològic. Així, el CPC subratlla que el segon criteri d’aquest document demana “difondre únicament informacions fonamentades, evitant en tot cas afirmacions o dades imprecises i sense base suficient que puguin lesionar o menysprear la dignitat de les persones i provocar dany o descrèdit injustificat a institucions”.

El passat diumenge, el presentador d’El partido de las doce, Juan Antonio Alcalá, hauria incomplert aquest punt en explicar que el Reial Madrid estudiava demanar a la Federació Espanyola de Futbol que es fessin controls antidopatge més estrictes, ja que no entenia que metges de “dubtosa reputació” poguessin treballar en clubs com el Barça.

El Col·legi remarca que el primer compromís ètic del periodista és el respecte a la veritat, i subratlla que així també ho reflecteix el Codi Deontològic de la Federació de Periodistes d’Espanya (FAPE).

Finalment, el CPC recorda als periodistes que el seu exercici professional “està sotmès als límits que impedeixin la vulneració d’altres drets fonamentals”.

El FC Barcelona presentarà una demanda contra la Cope per les insinuacions versades en l’esmentat programa, mentre que el club blanc ha negat ser la font de la informació, tal com vhavia dit Alcalá.