L’assemblea ordinària del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), celebrada el passat dilluns, va aprovar per unanimitat la memòria d’activitats i els comptes corresponents al 2010, els quals deixen unes pèrdues de 400.000 euros. A més, també es va donar el vistiplau al pressupost d’aquest 2011, que serà de 6.921.000 euros.

Durant l’assemblea, el tresorer Xavier Mas de Xaxàs va explicar que l’actual exercici també es preveu tancar amb pèrdues, en concret d’uns 500.000 euros. Tant el dèficit del 2010 com el previst per al 2011 són conseqüència de la dissolució del Centre Internacional de Premsa de Barcelona (CIPB), pel deute històric que havia acumulat des de la seva creació el 1988.

Amb tot, Mas de Xaxàs va assegurar que, per a l’any 2012, ja es tornarien als números positius gràcies a la bona situació patrimonial del Col·legi i a l’increment de vendes que han experimentat els quioscos que pertanyen a l’entitat.

Reducció de les quotes

A banda, la junta del CPC va aprovar al juny una reducció de les quotes col·legials i la modificació de les categories amb l’objectiu d’afavorir la incorporació dels joves i ajudar els professionals en atur. Les noves quotes es començaran a aplicar l’1 d’octubre.

En concret, es crea la categoria de ‘col·legiat jove’ (fins als 35 anys), que no té quota d’ingrés, mentre que la trimestral és de 15 euros. Per als ‘col·legiats sèniors no actius (que no exerceixen o que estan a l’atur), la quota es rebaixa a 30 euros trimestrals, mentre que la d’ingrés es manté en 21,79 euros. Per la seva part, les quotes dels ‘col·legiats sèniors actius’  mantenen ( 72,12 euros la d’ingrés i 49,50 la trimestral), igual que la dels ‘col·legiats jubilats’, (21,79 euros la quota d’ingrés i 23 l’anual).