Davant la crisi que viuen els mitjans de comunicació i els canvis tecnològics als que s’enfronta el sector, el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) va impulsar fa un any el cicle de formació Contra la crisi, més periodisme. Vistos els resultats “força positius” de l’experiència, el CPC ha decidit reeditar-la sota el mateix títol des d’aquest mes d’octubre fins al març del 2011. Els cursos, gratuïts, es dirigeixen a tots els periodistes, principalment a aquells que es troben en atur, per facilitar el reciclatge professional i la inserció en el mercat laboral.

El cicle té tres eixos principals: els continguts de qualitat; les tecnologies de la informació i la comunicació, i les eines per a emprenedors i l’autoocupació.

Els diferents cursos tracten diversos àmbits de les tecnologies de la informació i la comunicació, les eines per a emprenedors i l’autoocupació, així com l’especialització en temàtiques com el llenguatge periodístic, el periodisme econòmic, el reporterisme, el periodisme local i comarcal, la comunicació política i corporativa.

La formació compta amb la col·laboració del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu de la UE.