Aquest 2012, el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) fa 25 anys. El tret de sortida a la celebració, per a la qual es realitzaran diferents activitats, el va donar la setmana passada la inauguració de l’exposició 25 anys de Col·legi, 25 anys de periodisme, que es podrà visitar fins a finals d’abril a la seu barcelonina de la institució, i que després viatjarà a la resta de demarcacions.

L’exposició, una adaptació reduïda del monogràfic publicat en el darrer exemplar de la revista Capçalera, fa un recorregut per la història del CPC a través de la seva cronologia d’una crònica fotogràfica, amb un repàs dels principals esdeveniments que han marcat el món de la comunicació en aquests 25 anys.

Cicle i taula rodona a la Filmoteca

Dins dels actes commemoratius, la Filmoteca de Catalunya organitza el cicle D’ofici, periodista, el qual vol reflexionar sobre la professió i els mitjans a través de la visió que n’ha donat el cinema al llarg dels anys.

El cicle s’engega aquest dimecres amb la projecció de Deadline (El quart poder), de Richard Brooks i una taula rodona sobre el futur de la premsa escrita. Aquesta comptarà amb la participació del cineasta Jaume Balagueró; del periodista i especialista en mitjans de comunicació i en cinema Tomàs Delclós, i del professor universitari Joan Manuel Tresserras, exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació.

Per commemorar el quart de segle, al llarg de l’any el Col·legi també convidarà periodistes internacionals de renom.