Foto: Col·legi de Periodistes de Catalunya

La seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Barcelona acull una nova exposició fotogràfica del Col·lectiu Negatiu, comissionada pel col·legiat Carles Farriols i Solà. La mostra reuneix més d’una desena de fotografies fetes pels professionals de la premsa gràfica que formen part del grup.

Les imatges es presenten sense signatura individual, per tal que cadascuna es pugui contemplar sense elements subjectius que parteixin d’un coneixement previ de qui ha fet la fotografia i/o per a quin mitjà. Aquesta manera de signar col·lectivament és un tret característic en les exposicions d’aquest grup de fotoperiodistes.

El Col·lectiu Negatiu va sorgir amb el canvi de mil·lenni de la trobada quotidiana d’alguns dels professionals de la premsa gràfica quan cobrien informacions. Després es van començar a reunir al Bar Canigó del barri de Gràcia, van passar a fer petites exposicions, i el Col·lectiu Negatiu es va anar ampliant poc a poc.

La finalitat del grup és donar a conèixer, mitjançant petites mostres, una part del treball que es realitza i es publica diàriament en diferents mitjans de comunicació, no només de Catalunya, sinó també en l’àmbit de l’estat i internacional.