La junta de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes ha decidit distingir amb la Mosca del Col·legi Joan Ventura Brugalat i, a títol pòstum, Josep Maria Francino Arenillas.

Joan Ventura va ser president de la Demarcació de Girona del CPC des de 2014 fins al març. El periodista ha estat tota la seva trajectòria vinculat a El Punt: va començar el 1979 com a corresponsal del diària a Llagostera i es va prejubilar el 2016 quan era director adjunt de la informació cultural d’El Punt Avui.

Per la seva part, Josep Maria Francino (a la foto), traspassat el desembre de 2021, va tenir una llarga trajectòria en el món radiofònic: va ser director de Catalunya Ràdio, va impulsar Radio Club 25; va tenir càrrecs directius a Ràdio Terrassa, Ràdio Olot, RNE a Girona i COMRàdio, i va treballar en la posada en marxa de diferents projectes radiofònics locals a les comarques gironines.

L’acte de lliurament tindrà lloc aquest divendres al vespre a l’Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat a Girona, en el marc de la 34a edició de les Mosques de la Informació.

Durant l’acte també es donaran a conèixer els guanyadors de la Mosca Grossa (als qui faciliten la tasca dels professionals de la informació) i la Mosca Borda (als qui la dificulten), votats pels col·legiats de la demarcació.

A banda, la junta distingirà el president i jugador del Bàsquet Girona Marc Gasol amb la Mosca de Sant Narcís.