El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha convocat una assemblea general extraordinària amb caràcter d’urgència per al 6 de juliol en què es decidirà sobre la venda d’un dels immobles propietat de l’entitat, situat a l’edifici de Rambla Catalunya on hi ha la seu central a Barcelona.

“En les últimes setmanes hem estudiat diferents mesures per intentar salvar el Col·legi del tancament i per garantir la seva viabilitat, sinó, no podria continuar”, ha explicat el degà del Joan Maria Morros a l’ACN. No és el primer cop que el CPC ven un dels seus immobles per tal de superar a circumstàncies econòmiques adverses.

Amb la venda d’aquest pis al número 10 de Rambla Catalunya (el 2n 4a), el qual no acull activitat del Col·legi, es pretén eixugar el mig milió d’euros de deute que preveu sumar aquest any, a causa de l’aturada de les activitats i el tancament de bona part dels quioscs que té en concessió. De cara a l’any vinent, el Col·legi de Periodistes gestionaria els comptes amb un deute de 900.000 euros, l’habitual dels últims anys, i que l’entitat “redueix de mica en mica cada any”.

Joan Maria Morros aposta per un replantejament aprofitant els moments de canvi, per tal de permetre que el Col·legi sigui viable sense dependre tant de la facturació dels quioscos que té al centre de Barcelona, que sense turistes han vist com els ingressos s’han reduït de manera important.