Representants d’UGT i CCOO van arribar divendres a un preacord de mínims amb Prisa que hauria de servir en les negociacions dels ERO de les diferents unitats empresarials grup, però el comitè d’empresa d’El País ja se n’ha desvinculat. Segons explica el comitè, els sindicats van signar el preacord sense tenir en compte la seva postura, en cap moment va delegar la seva representativitat en els firmants, a qui acusa d’haver-se atorgat uns poders que no els pertanyen.

El preacord al que es va arribar obliga a les dues parts a esgotar tots els procediments de voluntarietat (associats a processos de mobilitat funcional) abans d’aplicar les sortides forçoses; dóna preferència a les sortides voluntàries; recull polítiques de recol·locació interna; acorda indemnitzacions de 45 dies per any treballat amb un topall de 42 mensualitats, i preveu estudis per al càlcul de les condicions de prejubilació, entre d’altres.

En contra de les externalitzacions

El comitè d’empresa d’El País està en desacord amb les externalitzacions, de les quals el text de preacord no aclareix gran cosa, i no vol que el document sigui una excusa per dur-les a terme. Al diari queden una quinzena de sortides per aplicar-se i s’espera que no es tingui en compte el document. Per assegurar-se’n, enviaran un escrit a la Direcció General de Treball qüestionant la validesa del preacord, ja que està signat pels comitès de vaga de les empreses, que segons el comitè d’empresa d’El País no existeixen.

En principi, la signatura definitiva entre Prisa i els sindicats s’hauria de tenir lloc aquest dimecres a la Direcció General de Treball. Tot i que inicialment el grup volia negociar els ERO empresa per empresa, ha accedit a establir una pauta en totes les negociacions. Després de Prisa TV, ara s’estan negociant les sortides de la ràdio, que seran fins a 649 abans del primer trimestre del 2012.

Font: PRNoticias