Aquest dimarts han continuat les protestes dels treballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) en contra de l’ERO “brutal i salvatge” que afectarà al 76% de la plantilla, i per als propers dies continuaran les mobilitzacions que culminaran els propers 27 i 28 de juliol amb una vaga general.

Abans, aquest dimecres, es concentraran davant el consell d’administració que ha de votar la proposta d’expedient de regulació. Precisament, els consellers proposats per l’oposició només han tingut dos dies per estudiar una documentació de més de 1.000 pàgines. El conseller de Compromís, Rafa Xambó, ja ha advertit que si no es retarda la votació fins a final de juliol ho denunciaran al jutjat.

“Vam entrar amb les mans netes i eixim amb les mans netes”, ha dit Xelo Miralles (la periodista que va posar veu al primer informatiu de Canal 9), durant una concentració davant la seu de Canal 9 a Burjassot, on s’han aplegat centenars de treballadors, a més de representants de la societat social i política valenciana.

Per la seva part, el president del comitè d’empresa, Vicent Midsuf, ha assenyalat que l’objectiu de l’ERO era deixar l’ens al servei d’empreses privades vinculades al PP, ja que és “incomprensible” que es plantegi l’acomiadament de tots els càmeres de televisió i tots els tècnics de ràdio.

Durant la concentració s’ha cridat contra l’ERO, contra la direcció de RTVV i s’ha demanat l’aturada de l’expedient.