Representants del comitè d’empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) s’han tancat aquest dijous a les 9 de matí a la seu del consell d’administració en protesta contra l’ERO “massiu” que prepara la direcció de l’ens. “Els treballadors no som els culpables. Per una RTVV pública, en valencià i de qualitat”, diu la pancarta que han penjat a la finestra de la tancada.

Els representants dels treballadors, a més d’oposar-se a les retallades anunciades a RTVV i a l’ERO, exigeix “responsabilitats” als gestors que han portat l’empresa pública a la “ruïna”, i demana que l’ens sigui una inversió “socialment rendible” i no un “instrument de propaganda política.

Els sindicats també denuncien “el retrocés i el menyspreu” al valencià que representa el model que proposa la Generalitat; la “prepotència i autoritarisme” de l’empresa; el procés de “deteriorament moral” que han portat a RTVV a casos com el de les denúncies per abusos sexuals contra l’exsecretari general, Vicente Sanz; i la “corrupció econòmica” de casos com Teconsa i la visita del Papa o la compra de documentals a empreses relacionades amb el director d’antena, Fernando Quintela.

Segons el comitè d’empresa, exemples com aquests últims són els que han portat Radiotelevisió Valenciana a la fallida econòmica.