L’anunci de la CCMA deoler equiparar les retribucions dels treballadors amb les de la resta del sector públic de la Generalitat no ha agradat als representants sindicals. El comitè d’empresa de Televisió de Catalunya, que se’n van assabentar durant la compareixença de Brauli Duart divendres al Parlament, considera “del tot intolerable” que el president de l’ens no els hagués traslladat la proposta dos dies abans, en la reunió que van mantenir sobre l’avantprojecte de pressupostos.

Els representants dels treballadors asseguren que l’anunci fet per Duart és una “maniobra populista” tant en el contingut com en la forma. “Considerem que aquesta manera d’actuar és del tot impresentable, a no ser que sigui una decisió presa amb posterioritat”, afirmen en un comunicat on  també acusen la direcció de voler substituir el conveni per la reforma laboral.

“Un cop més els treballadors de les empreses públiques rebem el pitjor dels dos àmbits: la vulneració de la negociació col·lectiva a través de decrets de les administracions, reservada fins fa poc a la funció pública, i l’aplicació de la reforma laboral que afecta a les empreses mercantils”, assenyalen els representants de la plantilla. “Malgrat aquesta doble incidència no som beneficiaris de cap de les condicions favorables dels funcionaris, com per exemple les clares garanties en el manteniment del lloc de treball”, afegeixen al respecte.

Aquest dimecres, a les 10.30 h, hi haurà una reunió per negociar el conveni durant la qual el comitè d’empresa de TV3 espera conèixer més detalls sobre els plans de la direcció.