L’increment de les hostilitats contra periodistes i mitjans que cobrien mobilitzacions al carrer per parts d’ultres i exaltats ha activat el senyal d’alarma. El comitè d’empresa de Televisió de Catalunya ha reclamat als responsables i directius que es protegeixi “al màxim” als treballadors i que “es prenguin les mesures pertinents i es revisin els protocols per a la cobertura dels actes potencialment perillosos”.

Els representants de la plantilla expliquen que es “fa difícil” treballar amb aquesta “escalada d’hostilitat” contra els professionals de la informació, que darrerament han patit insults, amenaces i agressions físiques.

Per la seva part, la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual assenyala que fets com els del darrer cap des setmana són un “intent inacceptable de vulneració del dret de la ciutadania a rebre una informació de qualitat, elaborada de manera honesta, lliure d’amenaces i coaccions”.

En un comunicat, la CCMA afirma que els professionals de la informació han de poder desenvolupar la seva feina” en un entorn sense violència”, ja que “només així es pot garantir aquest dret fonamental en democràcia”. Amb tot, recalca que els professionals de TV3 i Catalunya Ràdio continuaran oferint a la ciutadania una informació “rigorosa, plural i veraç”.