Els representants dels treballadors acusen la direcció de TV3 d’haver cobert les corresponsalies de les Terres de l’Ebre i Pirineus “vulnerant” els principis de transparència i d’igualtat d’oportunitats, així com “d’incomplir” tots els articles del conveni que s’han de tenir en compte en un procés com aquest. Per això, el comitè d’empresa estudia la possibilitat de denunciar o demandar aquests incompliments.

Els sindicats afirmen que la direcció ha endegat el procés de cobertura dels llocs de treball “deliberadament” al marge de la comissió paritària de contractació, formada també pel comitè d’empresa, “que és la que el conveni designa com a responsable de gestionar els processos de mobilitat entre centres de treball”.

El comitè també denuncia que la direcció ha atorgat les places de redactor i d’operador d’imatge sense tenir en compte el que disposa el conveni: “Que en una convocatòria de voluntaris per cobrir un trasllat s’atorgarà la plaça al qui tingui el cònjuge o fills residint en el lloc de destinació o bé al treballador més antic”.

A més, els sindicats acusen l’empresa d’haver-se “saltat” el requisit que aquestes places s’han d’atorgar entre treballadors indefinits, cosa que no ha passat en el cas de la periodista Anna Figuera, que va entrar a treballar a Els matins amb contracte per obra i servei.