Aquest dimecres, el consell d’administració de la CCMA va destituir Mònica Terribas com a directora de TV3 i va nomenar per al càrrec Eugeni Sallent. Per al comitè d’empresa de la cadena pública, ambdues són decisions “preses per motius polítics, seguint la tònica imposada per la nova Llei de la CCMA, que ja va permetre escollir el nou consell per majoria absoluta en comptes de fer-ho amb consens parlamentari”.

Els representants dels treballadors recorden que Sallent fins ara era director general de RAC1, emissora que forma part de l’Associació Catalana de Ràdio, patronal que “ha pressionat” per incloure la desaparició de la publicitat a Catalunya Ràdio en la nova Llei de la CCMA. També esmenten que des del 2010 era director de la productora Nova Veranda, participada per Godó i Boomerang TV.

El comitè d’empresa de TV3 remarca que, tot i la trajectòria en el sector privat d’Eugeni Sallent, aquest “té l’obligació de mantenir la qualitat del servei i els resultats de TVC en matèria d’audiència, garanties fonamentals per obtenir els ingressos per publicitat que li permet la llei”. En aquest sentit, el comitè adverteix que vigilarà la gestió que es faci a partir d’ara a l’empresa.