El proper divendres 20 de maig, els treballadors de Catalunya Ràdio votaran l’acceptació o el rebuig de la proposta que els ha fet la direcció per tirar endavant les mesures que el consell de govern de la CCMA vol adoptar perquè el grup esdevingui una única empresa de mitjans.

El document presentat per la direcció és el resultat de la negociació duta a terme amb el comitè d’empresa, però aquest assegura que “no ha estat pròpiament una negociació”, sinó un “intent de pacte d’adhesió a la seva primera proposta, que no ha modificat en cap moment”.

El comitè explica en un comunicat que ha intentat presentar “algunes propostes per arribar a complir els objectius marcats per la direcció”, però que aquestes han estat “desestimades” i la pròpia direcció de l’emissora ha donat per tancades les negociacions.

Sense garanties

Segons els representants de la plantilla, el document definitiu no dóna “cap garantia” de l’estabilitat de la  plantilla actual, ni de recuperació del poder adquisitiu, ni de manteniment de les bases de cotització, tres punts que el comitè considera “bàsics” per plantejar-se la retallada.

A més, remarquen, la proposta actual reduiria el sou actual no només un 5%, sinó més d’un 10%, perquè inclou la congelació de sous dels anys 2010, 2011 i 2012, i l’anul·lació dels increments pactats.  

El comitè no vol pressions 

Amb tot, el comitè d’empresa ha decidit traslladar als treballadors la proposta als treballadors sense recomanar el vot ni a favor ni en contra, per adoptar com a postura el resultat de la consulta.

Tot i així, el comitè afegeix: “No som aliens al context econòmic que estem vivint, i estaríem disposats de manera voluntària a assumir la rebaixa del sou, però no la podem acceptar en els termes que planteja actualment l’empresa”.

Finalment, els representants de la plantilla assenyalen que esperen que els treballadors puguin votar “lliurement” i no estiguin sotmesos “a pressions de qualsevol mena”.