Aquest dimecres al migdia, els representants dels treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio havien estat convocats a l’edifici d’Imagina perquè se’ls comuniqués formalment l’ERO i iniciar les negociacions. Però el comitè de l’emissora pública no hi ha assistit, ja que entén que la reunió s’havia de celebrar a la seu de Catalunya Ràdio, on, és clar, no s’hi ha desplaçat cap representant de la CCMA, ni tampoc hi ha hagut cap comunicació “justificant la seva absència”. Per això, el comitè entén que a l’emissora “no s’ha iniciat el procés d’acomiadament col·lectiu”.

A banda, en un comunicat, els representants de la plantilla han volgut expressar la seva “indignació” pel fet que Pricewaterhouse Coopers sigui qui iniciï el procés de l’ERO i la interlocutora de la direcció de la Corporació en la negociació.

El comitè recorda que la consultora va fer l’informe de viabilitat de Radiotelevisió Valenciana que ha suposat el seu “desmantellament”, així com el de la CCMA, amb un cost de 150.000 euros, que ha desembocat en aquest ERO.

“Volem saber, d’una banda, si la decisió de fer aquests acomiadaments és de PwC o és un encàrrec fet per la direcció de la CCMA, i de l’altra, si el preu final del seu ‘treball’ són aquests 150.000 euros o una xifra superior”, pregunta el comitè, que recorda que la consultora ha defensat la direcció de la CCMA en els judicis que alguns treballadors de Catalunya Ràdio i TVC han tingut contra l’empresa per reducció unilateral de salaris.

Els representants de la plantilla de l’emissora avisen que han programat 30 dies de mobilitzacions “contínues” per aturar l’ERO i la reducció salarial, entre les quals hi ha vagues de 24 hores.